L’època d’exàmens és un període exigent per a estudiants de tots els nivells educatius, des dels instituts fins a les universitats i les oposicions. A més de l’estudi intensiu, una alimentació equilibrada i la correcta ingesta de nutrients i vitamines també són claus per a un rendiment òptim durant aquests moments decisius. En aquest article, ens centrem en aquest últim punt: els nutrients i les vitamines que ens poden ajudar en època d’exàmens. 

El paper dels nutrients i vitamines en la funció cerebral. Quins suplements alimentaris són bons per a estudiar?

El cervell és un órgan altament actiu que necessita una constant subministració de nutrients per a funcionar de manera òptima. Diversos nutrients i vitamines tenen un paper crucial en el manteniment de la salut cerebral i la funció cognitiva, com ara:

  • Omega-3: Aquests àcids grassos ajuden a mantenir la salut de les cèl·lules cerebrals i s’ha demostrat que milloren la memòria i la concentració.
  • Vitamines del Grup B: Vitamines com la B6, la B12 i l’àcid fòlic són essencials per a la producció de neurotransmissors que influeixen en l’estat d’ànim i la concentració.
  • Vitamina C i E: Amb poders antioxidants, ajuden a protegir les cèl·lules del cervell del dany oxidatiu i el deteriorament cognitiu.
  • Magnesi: Ajuda a reduir l’estrès que poden patir els estudiants durant aquestes èpoques i ajudar-los a dormir millor.
  • Ferro: Necessari per a la producció de glòbuls vermells, que transporten oxigen al cervell i al cos, millorant la concentració.
  • Zinc: Contribueix al bon funcionament del sistema nerviós i pot millorar la memòria i la concentració.

Quins beneficis aporten els suplements als estudiants?

Els suplements nutricionals poden oferir diversos beneficis als estudiants durant l’època d’exàmens. Els poden ajudar a:

  • Millorar la concentració: Els suplements amb nutrients específics poden ajudar a millorar la concentració i la capacitat d’enfocament durant les llargues sessions d’estudi.
  • Augmentar la seva l’energia: Alguns suplements poden proporcionar un impuls d’energia saludable, mantenint els estudiants alerta i actius durant les hores d’estudi.
  • Reduïr l’estrès: Algunes vitamines i minerals poden ajudar a reduir els nivells d’estrès i millorar l’estat d’ànim, permetent als estudiants gestionar millor la pressió dels exàmens.

Tres punts fonamentals en aquestes setmanes plenes de proves.

Com cal prendre els suplements alimentaris per a estudiar?

Els suplements nutricionals es poden trobar en diverses formes, com ara càpsules, comprimits, gots d’olis, xarops o en pols. És important seguir les instruccions del fabricant i consultar amb un professional de la salut abans de prendre qualsevol suplement, especialment si ja es prenen altres medicaments o si es tenen condicions de salut preexistents.

A la farmàcia, trobareu una àmplia gamma de complements nutricionals dissenyats específicament per als estudiants en època d’exàmens. Si tens qualsevol consulta, no dubtis en preguntar a l’equip tot el que necessitis. Estem aquí per ajudar-te!